Start met mediteren audio serie

In deze serie nodig ik je uit om te beginnen met mediteren en meditatie beoefening te integreren in je routine. Met behulp van de audiobestanden bouw je je beoefening geleidelijk op. Dit kun je in je eigen tempo doen. De bestanden hebben een volgorde, maar je kunt ze ook door elkaar gebruiken. Doe vooral wat voor jou werkt en goed voelt. Start wel met het beluisteren van de introductie. Hierin vertel ik wat meer over de serie en leer ik je de basisprincipes over mindfulness meditatie.

De meditatie opnamen zijn zonder begeleidende muziek (in verband met rechten). Wanneer je het fijn vindt om met rustgevende muziek op de achtergrond te mediteren, dan kun je dit zelf aanzetten. Verderop deel ik enkele Spotify playlists welke ik zelf graag gebruik. Bij sommige opnames geef ik ook een muziektip voor die specifieke meditatie. Let er wel op dat muziek je ook kan afleiden in je meditatie en een vlucht kan zijn. Daarom raad ik aan om ook geregeld zonder muziek te mediteren, en je verhouding tot de muziek te onderzoeken. Maar ook hierin geldt, doe vooral wat goed voelt.

Deze serie stel ik gratis voor jou beschikbaar. Ik hoop dat je er wat aan hebt en het je helpt om stappen te zetten in je groei en bewustwording. Ik ben heel erg benieuwd naar je feedback. Wil je als je een track beluisterd hebt deze alsjeblieft een waardering geven? Dan heb ik een idee hoeveel de tracks gebruikt worden en waar er wellicht wat geoptimaliseerd kan worden. Stuur me ook vooral een berichtje als je vragen hebt, of laat onderaan de pagina een reactie achter.

Ben je naar aanleiding van deze serie benieuwd naar meer? Bekijk dan mijn andere aanbod, en/of schrijf je in voor de mailing list. Je kan bijvoorbeeld verder oefenen met andere geleide meditaties welke ik geregeld opneem en deel, of doe mee aan een van de live trainingen of evenementen.


Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen

- Ram Dass -


Alle opnamen zijn beschikbaar. De komende tijd zal er nog geregeld ea verbeterd en geoptimaliseerd worden. Feedback is welkom.

Zoals hierboven aangegeven vind je verderop de pagina enkele Spotify playlists welke je tegelijk met de opnames kunt afspelen. Zorg er wel voor dat je ingelogd bent in Spotify.

00 - Introductie - 6min

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

01 - Zitten met aandacht voor adem en lichaam - 10min

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

02 - Mindfulness meditatie - 10min

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

03 - Korte bodyscan - 12min

Rating: 4 sterren
1 stem

04 - Mindfulness meditatie - 15min

Rating: 4 sterren
1 stem

05 - Volledige bodyscan - 20min

Rating: 4 sterren
1 stem

06 - Mindfulness meditatie - 20min

Rating: 4 sterren
1 stem

Extra - Aandacht voor adem, lichaam, geluid en gedachten - 22min

Rating: 4 sterren
1 stem

Extra - Activeer je innerlijk licht - 18min

Rating: 4 sterren
1 stem

Basis schema

Hiernaast deel ik een voorbeeld schema waarmee je met de verschillende tracks je meditatie beoefening geleidelijk kan opbouwen in zes weken. Dagelijks oefen je met een van de tracks. Vanaf de derde week kun je mindfulness meditatie afwisselen met de bodyscan. In de laatste week voeg je de extra meditaties toe.

Voel je vrij om van dit schema af te wijken en het over een kortere of langere periode uit te smeren.

De effecten van meditatie ervaar je pas echt als je het een langere periode structureel doet. Daarom raad ik je aan om dagelijks te oefenen. Met inzet behaal je de mooiste resultaten. 

Week Track Afwisselen met
1 00 - Introductie (1x)
01- Zitten met aandacht voor lichaam en adem - 10min
2 02 - Mindfulness meditatie - 10min
3 04 - Mindfulness meditatie - 15min 03 - Korte bodyscan - 12min
4 04 - Mindfulness meditatie - 15min 03 - Korte bodyscan - 12min
5 06 - Mindfulness meditatie - 20min 05 - Volledige bodyscan - 20min
6 06 - Mindfulness meditatie - 20min Body scan en Extra meditaties
>6 Beoefening naar eigen inzicht. 20-30min per dag

Playlist tips

Hieronder vind je een aantal Spotify playlists met fijne muziek voor tijdens het mediteren. Uiteraard is er veel meer te vinden. Gebruik vooral muziek die jij mooi en fijn vindt. Om de embedded player te gebruiken moet je ingelogd zijn op Spotify in de browser (anders speelt de player alleen korte previews). Je kunt de playlist ook openen in Spotify door op de drie bolletjes te klikken. 


Wil je iets delen? Laat dan hieronder een reactie achter. Leuk om van je te horen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.